HTML

Military Célpont

Military Célpontban forgalmazott termékek tesztei, bemutatók, érdekességek... Webshop : www.militarycelpont.hu Elérhetőség: 06-76/ 412-114 Cím:6000, Kecskemét Kaffka Margit u. 10.

Friss topikok

Gerber Suspension Multifogó teszt

2012.02.10. 17:40 militarycelpont

 Gerber Suspension Multifogó

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Suspension a Gerber legolcsóbb közepes méretű multifogója amely ennek ellenére egy masszív, használható darab. Több, mint 10 funkcióval rendelkezik, amik némi kompromisszummal megfelelően látják el a feladataikat.
 
Egyenes penge - 5cm
Fogazott élű  penge - 5cm
Fűrész - dupla soros fogazás
Klasszikus fogó
Csípő fogó / kábel-csupaszító
Egyenes csavarhúzó - keskeny és széles
Csillag csavarhúzó
Olló
Sörnyitó - konzervnyitó
Akasztó fül
 
A Suspension-höz egy Cordura tok tartozik, aminek a hátoldalán két felfüggesztési lehetőség is található, így eldönthető, hogy függőleges, vagy vízszintes helyzetben kívánjuk övünkön hordani. A Vízszintes kényelmesebb megoldás lehet, de nagyobb az esélye, hogy kiesik belőle a szerszám. Ennek veszélye annál is inkább fennáll, hogy egyes tokoknál a tépőzár alsó részének elhelyezése nem megfelelően történt. Túl magasan helyezkedik el, így ha a tok felső részét szorosan hajtjuk rá a szerszámra, akkor a tépőzár két része nem teljes felületen érintkezik. Ha viszont úgy hajtjuk, rá, hogy megfelelően érintkezzenek, akkor a szerszám tud lötyögni. Vagyis a tépőzár alsó részének néhány cm-rel lejjebb kellene, hogy kerüljön.
Ettől függetlenül a tok ellátja a feladatát, de alkalmanként nem árt ellenőrizni, hogy a tartalmát még őrzi-e.
 
Maga a szerszám, tehát egy úgynevezett multifogó, amiben a szerszámok ezúttal úgy kerültek elhelyezésre, hogy a fogót magát ne kelljen szétnyitni, vagyis a külső részen találhatóak. A szerszámok mindegyike biztosított, így használat közben nem tudnak a kezünkre csukódni.
 
Egyenes penge:
A sima élű kés élhossza 4.5 cm, nyitása akár egy kézzel is történhet. A dobozból kivéve borotvaéles, papírt, kézről szőrt könnyedén vágja. Viszonylag éltartó és élezése sem nehézkes. Egyedüli problémája talán a kicsi mérete lehet, de némi kompromisszummal a legtöbb vágási feladatot elvégzi.
 
Nagyméretű csavarhúzó:
Ez a csavarhúzó sima fejű csavarokhoz használható, esetleg kisebb feszítésekre, puhább dolgok vésésére.
 
Csillagcsavarhúzó:
Lapos kialakítású, de két oldalán csillag formájúra mart csavarhúzó, ami megfelelően használható az átlagos méretű csillagcsavarokhoz.
 
Fűrész:
Az eszköz talán legellentmondásosabb szerszáma, a fűrész. Mérete nagyon kicsi, fogai tömötten helyezkednek el, és nem is elég hegyesek. Ennek ellenére kisebb ágak, fadarabok vágására használható. A fogai közötti részek viszont hamar megtelnek, és sűrűn ki kell tisztogatni, hogy vágóképessége megmaradjon. A fűrészelés mellett viszont, ha erdőjárásra is magunkkal visszük, ahol szikravetővel kívánunk tüzet gyújtani, arra kifejezetten alkalmas. A szikravetőt ugyanis a fűrész hátrészével könnyedén működésbe hozhatjuk, mivel a többi szerszámmal ellentétben, ennek a hátrésze nem lekerekített. És mivel visszacsukódás elleni védelemmel is el van látva, így nyugodtan használhatjuk ezt a hátrészt.
 
Fogazott élű kés:
Ahogy a sima élű kés, úgy ez is nyitható egy kézzel. Dobozból kivéve szintén kellően éles, de élének kialakítása révén a papír és a szőr vágására kevésbé alkalmas, így élességének tesztelésére a különböző méretű kötelek vágása megfelelőbb lehet. A vékonyabb kötöző anyagokat könnyedén, különösebb erő kifejtése nélkül lehet vele vágni, de akár a közel egy cm átmérőjű mászókötelet is nehézségek nélkül vághatjuk vele. Ahogy a másik késnél úgy itt is a kis méret okozhat nehézségeket.
 
Konzervnyitó és sörbontó:
A konzervnyitó problémája, hogy lényegében nincs éle, ezen viszont könnyen javíthatunk, ha egy durva felületű élezővel, akár kaszakővel, reszelővel megfelelően elvékonyítjuk és kiélezzük. Ezután könnyedén lehet vele a konzerveket bontani. A sörbontó a konzervnyitó alatti részen található, használata egyértelmű.
 
Kisméretű csavarhúzó
Kisméretű sima fejű csavarok be, illetve kihajtására megfelelő eszköz. Akár a villanyszerelésnél használt úgynevezett csokihoz is használható, mivel kellően elvékonyított. A csavarhúzó érdekessége, hogy a Gerber kiegészítésként piacra dobott egy bitfej befogót, amit erre a csavarhúzóra ráhúzva alkalmassá válik bitfejek fogadására. Vagyis többféle csavar meghúzására nyílik lehetőség. Ezt a kiegészítőt néhány bitfejjel együtt külön lehet megvásárolni.
 
Akasztó karika:
Ennek a karikának a használata egyértelmű. Láncot, paracordot, egyéb zsinórt átfűzve rajta rögzíthetjük például a nadrágunkhoz, hogy a tokból való kiesés esetén se hagyjuk el. Talán ezt a karikát célszerűbb lett volna valahol máshol, külön elhelyezni, ahogy azt a svájci bicskákon is megoldják. Helyére pedig akár egy kis reszelő is elfért volna, vagy más hasznosabb eszköz.
 
Olló:
Az olló mérete megdöbbentő lehet, hiszen meglehetősen kicsi. Ennek ellenére remekül használható. Akár papírt, akár kartont, akár vastag ruhaanyagot is vághatunk vele, könnyedén boldogul a vastagabb dolgokkal is.
 
Fogó:
A multiszerszám fő szerszáma, a fogó. Ehhez a szerszám szétnyitásával férhetünk hozzá. A fogó egy belső rugóval van ellátva, így ha elengedjük magától kinyílik, ezzel könnyítve a munkát. A fej kialakítása csípőfogó. Az alsó részen egy jól használható kábelvágó található, amivel akár kisebb méretű szögeket is kettévághatunk. Egyetlen problémája, hogy teljesen összeszorítva is marad a két pofa között egy halszálnyi rés, vagyis a nagyon vékony kábeleket nehézkes vele elvágni, talán csak az első egyharmadát lehet kellő erővel összeszorítani, hogy a pofák összeérjenek. A fogó fejrészének legalján a kábelcsupaszító található, ezzel az átlagos méretű kábeleket tudjuk csupaszítani. A vékonyak átcsúsznak rajta, a vastagabbak pedig nem férnek be.
 
A multifogó összességében egy jól összerakott masszív darab, kifejezetten jól néz ki és kényelmes a használata. A versenyt nem veszi fel a 3-4x drágább Letherman, Victorinox multifogókkal, de bőven felülmúlja minőségben az olcsó termékeket.
Beszerzése elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek egy megbízható mindenes kell a mindennapokra, de nem kívánnak professzionális munkát végezni vele. Eszközei használhatóak, a mindennapokban hű társ lehet.
 
 
 
  
 
A termék megvásárolható : kattintson ide!
 
 
A tesztet beküldte : Molnár Zsolt
Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: blog vadász kecskemét katona kés military gerber gerber suspension military célpont kecskemét vadász kecskemét vadászbolt www.militarycelpont.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://militarycelpont.blog.hu/api/trackback/id/tr834090652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása